България

Република България!

 

България се намира в югоизточната част на Европа и заема източната част от Балканския полуостров. На север граничи с Румъния, на запад – Македония, Сърбия и Черна гора, на изток – Черно море и на юг – Гърция и Турция. Територията на страната е 111000 м2.


България има разнообразни релефни форми – обширни долини и полета, низини и високи планини и реки. И независимо, че територията и не е много обширна, България притежава невероятно разнообразие от флора и фауна. Природата ни впечатлява с величествени скални масиви, кристално чисти езера и прохладни гори изпълнени с аромат.


Официално име: Република България
Форма на управление: парламентарна република
Население: приблизително 8 000 000 човека
Площ: около 111.000 км2
Столица: София (1.173.811 души)
Президент на Република България: Росен Плевнелиев 
Министър председател на Република България: Бойко Борисов

Административно деление на страната:
Територията на Република България е разделена на 28 области и 278 общини.


През 1991 година България избра пътя на бързи и радикални реформи, които започнаха с подписването на първия договор за сътрудничество и помощ с Международния Валутен фонд (МВФ). Още е началото на първите четири години основните закони и институции на пазарната икономика започната активно да функционират в България.


Въвеждането на валутния борд закрепва икономическата ситуация и България тръгва по пътя на икономическия ръст. Следват години на икономически възход, през които страната се завръща в икономическия и политически живот на Европа.

Националната кухня на България
В България цените за храна и вино не са високи. Най-атрактивни остават ресторантите тип „механа” в традиционен български стил.


Най-популярните блюда в българската кухня са „кебапчета”, „кавърма”, „дроб сърма”, „сарми” и други. Вегетарианската кухня предлага разнообразие от сирена, кисело мляко и разнообразие от зеленчуци.
България е една от водещите производители на вино в света. Тук се произвеждат червени вина от сортовете Каберне, Мавруд, Мерло, Отел, Тракия и др., както и бели вина Шардоне, Галатеа, Мискет, Ризлинг, Тамянка

 

Какъв е климата в България?
В България има четири сезона през годината и много благоприятен климат, което се явява и една от най-отличителните страни на страната. Лятото е сух и горещо, а зимата хладна. Лятната температура в София е приблизително 28°С, a зимата около 3°С. Дневните температури по черноморското крайбрежие са около 27°С.

Контакти в България

Адрес: гр.София,
кв. Манастирски ливади,
ул. Христо Иванов - големия 11Б
Tel: +359897442757
Skype:myhomebgEmail: myhomebg@yahoo.com

Контакти в Русия

Адрес: гр.Калининград
ул. Генделя 5
Tel: 
+7 909 791 72 17

 
 

Follow Us

 
© 2015 - 2018 Всички права запазени