Има ли оптимизъм на пазара на имоти?

  • 01/12/2015 10:53
  • |
  • 0 коментара
Има ли оптимизъм на пазара на имоти?
1

Пазарът на имоти у нас ще става все по-атрактивен, както за български така и за чуждестранни инвеститори. През последните месеци той се определя като стабилен, с ръст в продажбите и цените. Ако се цитират данните за ръста в стойностите на продажба за последните дванадесет месеца в големите градове на страната ни, те ще са: за София 10,64%, за Бургас и Варна съответно 9,94% и 8,42% и малко над 8% за Пловдив. Огромна част от жилищата се предлагат още преди Акт 16, между 60 и 90%.
 
Най-голямо влияние върху положителното развитие на пазара на имоти оказва подобряването на макроикономическата обстановка – повишава се БВП, работната среда е подобрена, отчетен е спад на безработицата. Това дава добра основа за ръст в имотния сектор.
 
Очакванията на анализаторите са добрите тенденции на пазара да не се повлияят негативно, също така и да намалеят потребителските разходи. Факторите за това са задържането на ниските цени на горивата, високия процент на усвояване на средствата по европроекти и ролята на износа в икономиката ни като цяло. Очаква се да се увеличат работните места в едни от най-високоплатените сектори, а именно в сферата на IT, аутсорсинга и бизнес услугите.
 
Следващата година ще е добра за всички сегменти в пазара на имоти, предвиждат специалисти. В момента в столицата има недостиг на офис площи. Той ще бъде преодолян до две години. В сферата на жилищното строителство, реализираните проекти са насочени предимно към крайните клиенти и към техните изисквания по отношение на качество и функционалност. Банките ще продължат да подкрепят амбициозните проекти на инвеститорите, което е още един стимул за тях.

Коментари (0)
Напиши коментар
Име:
E-mail:
Коментар:
Код за сигурност:

Контакти в България

Адрес: гр.София,
кв. Манастирски ливади,
ул. Христо Иванов - големия 11Б
Tel: +359897442757
Skype:myhomebgEmail: myhomebg@yahoo.com

Контакти в Русия

Адрес: гр.Калининград
ул. Генделя 5
Tel: 
+7 909 791 72 17

 
 

Follow Us

 
© 2015 - 2018 Всички права запазени