Евтини имоти край морето?

  • 01/12/2015 11:02
  • |
  • 0 коментара
Евтини имоти край морето?
1

Строително-инвестиционната компания Green Life Property Development излезе с данни показващи, че от началото на тази година няма драстичен спад в сключените сдлеки с имоти край морето. Заради политическата ситуация в Русия от края на 2014 г. активността на пазара е намаляла, но отражението от този процес не е голямо. Причината се крие във факта, че макар и да са по-малко купувачите, те са много по-мотивирани. Около 15% от огледите са приключили със сделка при 10% в предходните години. На пазара са останали активните купувачи, които заради финансови затруднения, породени от кризата, предоговарят срока на изплащане, но не и цената и в крайна сметка се стига до покупка.
 
Заради цялостната икономическа обстановка в Източна Европа повечето клиенти са по-скоро в позиция „на изчакване“. Близо 30% от тях смятат, че цените на имотите ще спаднат с поне 10% в края на тази и началото на следващата година, а още толкова разчитат на по-осезаем спад. Все пак това изчакване е перспектива, че в бъдеще те ще се завърнат. В момента пазарът разчита повече на българските купувачи. Те са готови да вложат пари в имот при най-изгодното съотношение цена-площ-качество. Това мотивира донякъде строителните предприемачи, но коригира цените в посока надолу.
 
Вниманието на българите е насочено или към най-скъпите, или най-евтините имоти. Средният сегмент изчезва. А цените на новите имоти по Южното ни Черноморие  е спаднал с 10% за годината. Клиентите са готови да реагират с около 50 000 евро за завършен апартамент с една спалня. В Поморие цените са по-ниски и варират между 30 000 и 40 000 евро. Интерес към затворените комплекси съществува, но дори и там има разлика в цената. Поддръжката за година в класическите ваканционни комплекси е 650 – 800 евро, докато в Поморие тя е 100 – 150 евро.
 
Пазарът на терени по Черноморието също не е особено активен и не може да достигне този в столицата. Инвеститорите предпочитат по-скоро  разширяване на функциониращи проекти, отколкото да стартират нови.

Коментари (0)
Напиши коментар
Име:
E-mail:
Коментар:
Код за сигурност:

Контакти в България

Адрес: гр.София,
кв. Манастирски ливади,
ул. Христо Иванов - големия 11Б
Tel: +359897442757
Skype:myhomebgEmail: myhomebg@yahoo.com

Контакти в Русия

Адрес: гр.Калининград
ул. Генделя 5
Tel: 
+7 909 791 72 17

 
 

Follow Us

 
© 2015 - 2018 Всички права запазени